Om Sluk

Jag visar fotografier hur samhället förändras med infrastrukturprojekt som pågår, främst inom närområdet Göteborg med några kranskommuner. Fotografi är mitt fritidsintresse och jag kombinerar det med att visa samhällsutvecklingen.

Bloggen började år 2017 och många projekt har blivit klara och jag visar hur det såg ut vid starten och följer dem successivt. I Göteborg pågår många byggprojekt samtidigt, vilket är orsaken till trafikkaoset. Problematiska trafikproblem finns i Göteborgs innerstad. Orsaken är främst byggandet av Västlänken. Pengarna har tagit slut och nu förväntas Västlänken bli klar någon gång 2032, istället för 2026.

Under åren har Hisingsbron och Gullbergsvass blivit klara. Byggnaderna Vesta, Regionens Hus, Våghuset, Draken, Kineum, City Gate och Platinan är klara och har verksamheter. I Karlatornet är en del lägenheter färdiga och inflyttade.

I kommunerna Härryda och Partille byggs det många bostäder, både centralt och perifert. I Partille byggs det i centrum och i Öjersjö. I Härryda pågår bostadsbyggnation i Mölnlycke fabriker, Landvetter södra och området Wendelstrand.

Ytterligare infrastrukturprojekt kan väntas i Göteborg med omnejd.  Många diskussioner pågår om höghastighetsbana från Göteborg mot Jönköping och där vidare mot Stockholm. Även när Västlänken är färdigbyggd, kommer centralstationen fortfarande att vara en säckstation för de nationella tågen, om inget annat beslut fattas…..

Förutom blogg och bilder om samhällsutvecklingen lägger jag även in andra slags bilder under ”Portfolio”. Bilderna är mer av konstnärlig karaktär.  Titta gärna i min butik, kanske det finns något som intresserar?

Jag som bloggar heter Marit Minou. Hoppas att det här väcker ditt intresse att följa mig, se under kontakta mig!

Relaterade bilder: