Om Sluk

Sluk visar fotografier hur samhället förändras med de infrastrukturprojekt som pågår, främst inom närområdet Göteborg med kranskommuner. Fotografi är mitt fritidsintresse och jag tänker att det kan vara möjligt att kombinera det med samhällsutvecklingen.

Bloggen började år 2017 och många projekt har blivit klara och jag visar hur det såg ut vid starten och följer dem successivt.  För närvarande har mycket byggts i Gamlestaden. Problematiska trafikproblem finns i Göteborgs innerstad. Åkareplatsen har blivit klar, med Västtrafiks resecentrum som flyttades från Nils Ericsonterminalen pga arbete med Västlänken.

I Göteborg pågår många byggprojekt samtidigt, vilket är orsaken till trafikkaoset. Runt centralstationen  är det en hög koncentration av arbeten såsom på väg E45, vilket innebär att halva tunneln är avstängd, byggnationen av Hisingsbron, en ny fastighet för Regionens hus och slutligen har även arbeten med Västlänken startats upp. Allt på samma gång!

Ytterligare infrastrukturprojekt kan väntas i Göteborg med omnejd. Regeringen sa före valet att man ska påbörja en ny järnväg mellan Göteborg och Borås, men än har man inte beslutat om var arbetet ska påbörjas. Även när Västlänken är färdigbyggd, kommer centralstationen fortfarande att vara en säckstation för de nationella tågen, om inget annat beslut fattas…..

Jag som bloggar om samhällsutvecklingen heter Marit Minou