Publicerad den

2020-09-29 Partille fortsätter att bygga mer

Överallt i Partille byggs det. Nu har jag besökt Partille centrum och Öjersjö för att se hur mycket man har byggt sen sen jag var där sist och fotograferade.

I Partille centrum fortsätter man att bygga. Nu pålas det norr om Coop, mellan E20 och Gamla Kronvägen. Här byggs ca 230 nya bostäder och ett nytt Biltema och matvarubutiken Lidl. Inflyttningen beräknas bli under år 2022. Det ska bli mest mindre lägenheter, ettor och tvåor.

I Öjersjö bygger man på bägge sidor om Öjersjövägen. Nära Kåsjön bygger Bonava 500 bostäder totalt, lägenheter, radhus och parhus. De första ska vara klara för inflyttning under2023. Partille kommun har anlitat en entreprenad för att anlägga va, lokalgator, gång- och cykelvägar. Skogen är avverkad sedan ett tag och timret transporterar man bort.

På andra sidan Öjersjövägen byggs ett nytt bostadsområde, Hossaberget. Många hus är redan bebodda, som jag har visat i tidigare inlägg, Partille växer och flera nya bostäder är klara. Veidekke bygger småhus som kommer att bli klara under våren 2021.

Partille kommun planerar även att bygga en simhall vid Arenan och Gamla Kronvägen och ett hotell i Jonsered. Planerna har tagit tid så nu får vi vänta på att de blir verklighet. Se tidigare bild från Jonsered,https://usercontent.one/wp/www.sluk.se/wp-content/gallery/partille/Stallet-Jonsered.jpg?media=1713340660.

Fler fotografier från Partille mellan 2018-2020 hittar du här: Bilder.

Relaterade bilder: