Publicerad den

2021-01-31 En fin vinterdag i Mölnlycke

Det var ett halvår sedan, som jag sist var och uppdaterade mig på vad som händer i Härryda kommun. Solen sken i söndags och jag åkte till Mölnlycke för att se hur långt man har kommit med bostäderna i Mölnlycke fabriker och med Bontop i centrum.

Vacker spegling i Landvttersjön

Det är kyligt och klart väder och naturen bildar fina speglingar i Landvettersjön och vid Kraftverket. Många är ute och promenerar i det vackra vädret.

Mölnlyckes gamla fastighet speglas i vattnet.

Två höghus är nu bebodda sedan i december. Fler bostäder kommer att bli klara till sommaren. Utsikten är sannolikt fin från de högsta våningarna. Wallenstam, som bygger området, bygger förutom bostäder, även ett parkeringshus för de blivande hyresgästerna. P-huset kommer att få 1 500 solcellsmoduler i fasaden och det kommer att räcka till att försörja energitillgången för garagets belysning, laddstolpar för elbilar och även att generera förnybar energi ut på elnätet.

Nu är det inflyttat!

I Mölnlycke centrum bygger Tornstaden bostäder för +55, Bontop. Det blir 87 lägenheter med tillgång till gym, pool, bastu och en trädgård. Tornstaden påstår att det är Sveriges första Bontop. Det är nog så att de kan erbjuda lite mer än andra för dem som är +55.

Bontop, bostäder för 55+.

Förra inlägget om Mölnlycke är daterat 2021-07-14: https://www.sluk.se/nu-byggs-det-i-molnlycke-fabriker

Relaterade bilder: