Publicerad den

2021-04-18 Skyskraporna i Gårda syns långt nu!

Nu ser man inte längre bara hisschakten utan Citygate och Kineum har börjat att få fasader. Den 25 november förra året skrev jag lite grann om Citygate och om Vesta (https://www.sluk.se/2020-11-25-vad-hander-i-olskroken-och-pa-vastlanken-ostra-etableringen). Citygate blir Nordens högsta kontorshus med 36 våningar och Kineum byggs med 27 våningar. Bägge skyskraporna blir inflyttningsklara nästa år. På Göteborgs hemsida stadsutveckling finns mer att läsa om dessa två skyskrapor: https://stadsutveckling.goteborg.se/projekt/ullevimotet.

Vesta är en annan fastighet i Gårda, mittemot Svingeln. Skatteverket har flyttat dit. Med teleobjektivet från Lunden kan man se att det fortfarande är många tomma lokaler. Totalt omfattar Gårda Vesta 26 600 kvadratmeter kontor samt restaurang och garage. Mer om Vesta finns här https://www.gardavesta.se/huset.

I mitt bildspel nedan har jag varit vid Lundens vattentorn och fotograferat mot Gårda under dagtid. Sen har jag fortsatt den den 14 april att åka ner till Gårda och fotografera kvällsbilder. Arbetet på Kineum verkar fortgå långt sent på kvällen. Jag fotograferade mellan kl. 20-21 och då monterades glasfasader. På taket till fastigheten vid Ullevimotet ligger glasfasaderna och kranar lyfter dem över på andra sidan och byggarna tar emot dem inne i byggnaden och fasaderna monteras. Mer att läsa om Kineum finns här https://www.kineum.se.

Det blir spännande att se skyskraporna klara nästa år och om verksamheterna blir som planerat, eller om samhället och arbetslivet för kontorsanställda kommer att förändras med tanke på den pågående pandemin.

Relaterade bilder: