Publicerad den

Karlatornets utsiktsplats klar nästa år

Jag har väntat på att få besöka Karlatornets utsiktsplats när byggnaden ska var klar i år, men till min besvikelse beräknas skyskabaren och utsiktsplatsen öppnas under 2025 (www.lindholmen.se 30 maj 2023).

Karlatornet är numera Nordens högsta byggnad med sina 246 meter. Under hösten kommer Clarion Hotel att öppnas i byggnaden. Det blir 300 rum på 15 våningar och de bästa sviterna ska finnas på våning 58.

Utsiktsvåningen kommer att finnas på våning 69 och förväntas bli en turistattraktion i Göteborg. Våningsplanet särskiljer sig även något jämfört med de övriga. Det kommer att finnas ett glasgolv som som sticker ut, spännande för de som vågar testa det!

Målet är att attrahera ca 500 000 besökare varje år, enligt Ola Serneke (Fastighetsvärlden 2023-06-01). Det kommer inte att vara ett billigt besök utan man kan räkna med att det kommer att kosta mellan 200-500kr per person.

För två år sedan lovade Ola Serneke att när Skybaren invigs, ska han hoppa från 69 våningen ner i hamnen nedanför Karlatornet, där Norra Älvstranden breder ut sig längs Göta Älvs mynning. Närmaste delen av ”vattnet” blir Lindholmshamnen, rakt söderut, framför Karlastaden. (www.helahisingen, 2022-06-02). Ola Serneke ska göra det med en mindre fallskärm och en liten kitesurfingbräda kopplad till fötterna.

Jag ser framemot detta med stor förväntan! Det vill jag se!

Relaterade bilder: