Publicerad den

Den första vårdagen i Partille centrum

Vilken tur jag hade med vädret igår! Det var soligt, men kyligt. I natt har det snöat och det är bara 1 grader varmt.

Det händer mycket i Partille centrum, många bostäder byggs och som blir klara i vår och i höst. Partillebo har tecknat avtal med Peab att bygga en ny simhall intill Partille Arena. Förutom simhallen kommer kvarteret att byggas med bostäder och lokaler. Simhallskvarteret inkluderar cirka 165 nya bostäder, varav 95 hyresrätter och 70 bostadsrätter. Hyresrätterna är i storlek 2–4 rum och kök och kommer att hyras ut av Partillebo. Simhallskvarteret har planerad byggstart under hösten 2024 (https://lokalpressen.eu/partillebo-och-peab-tecknar-avtal-om-nya-simhallskvarteret).

Ett annat intressant pågående projekt är fastigheten Vågkanten, som består av 58 lägenheter, samtliga är 1 rum och kök på 35 kvm. Det är friskt vågat och passar nog ungdomar som vill flytta hemifrån. Huset har en gemensam terrass och loftgång i söderläge, men inga balkonger. Nu kan man teckna sig för en lägenhet och kan flytta in under hösten 2024, https://www.partillebo.se/byggprojekt-nya-bostader/pagaende-projekt/Vagkanten/.

På Arenatorget pågår inflyttning till nybyggda hyreslägenheter. Snart, i april och maj kan man flytta in i nybyggda bostadsrätter vid Partille Port.

Under 2022 öppnades Kniven, en skaparverkstad och evenemangsplats för Partille. Det finns många aktiviteter i Kniven, såsom kultur och kurser av olika slag. Kniven är ett stadsutvecklingprojekt, som kommer att förändras, under de kommande 5-10 åren. Detaljplan pågår för centrumverksamhet inom kvarteret Kniven, Partille station. Planen är att skapa en ny destination med bl.a hotell, cafeér, restaurang, kulturarena mm.  Det är en spännande förändring av området !

Här är några bilder från gårdagens vandring i centrum:

PS: Du tittar väl in i butiken också ( www.sluk.se/butik), välkommen!

Relaterade bilder: