Publicerad den

Besök i Härryda kommun, Wendelstrand och Mölnlycke fabriker

Det har gått ett år sedan jag sist besökte Härryda kommun för att fotografera(https://www.sluk.se/uppdatering-av-molnlycke-centrum-och-av-molnlycke-fabriker/). Mölnlycke fabriker är färdigbyggt. Disponentvillan har fått ge vika för ytterligare 50 bostäder. Mark- och miljööverdomstolen valde att inte pröva ärendet. Beslutet gick emot miljö- och bygglovsnämndens uppfattning om att den gamla trävillan hade ett stort kulturvärde och skulle bevaras.

Wallenstams Arena är klar och är  kommunens största arena för matcher och evenemang. Den är också Pixbo IBF/IBK:s match- och träningsarena. Anläggningen består av en stor inomhusarena med knappt 1600 läktarplatser.

I Wendelstrand har Lakehouse blivit synlig. Snøhetta har designat byggnaden och den påminner om operahuset i Oslo, som Snøhetta också har designat. Här i stenbrottet kommer Next Step Group att bygga 1000 bostäder, som flerbostadshus med upplåtelseformen bostadsrätter. De första bostäderna kommer att börja byggas i år. Samlingshus och Lakehouse håller på att byggas. Under sommaren beräknas verksamheter kunna flytt in i Lakehouse.

Mer om byggprojekten i bildspelet nedan :

Har du besökt min butik? https://www.sluk.se/butik/ Välkommen att titta in!

Du kan söka på fler inlägg om Härryda, här på höger sida under ”Sök”.

Relaterade bilder: