Publicerad den

Besök i Härryda kommun, Wendelstrand och Mölnlycke fabriker

Det har gått ett år sedan jag sist besökte Härryda kommun för att fotografera(https://www.sluk.se/uppdatering-av-molnlycke-centrum-och-av-molnlycke-fabriker/). Mölnlycke fabriker är färdigbyggt. Disponentvillan har fått ge vika för ytterligare 50 bostäder. Mark- och miljööverdomstolen valde att inte pröva ärendet. Beslutet gick emot miljö- och bygglovsnämndens uppfattning om att den gamla trävillan hade ett stort kulturvärde och skulle bevaras.

Wallenstams Arena är klar och är  kommunens största arena för matcher och evenemang. Den är också Pixbo IBF/IBK:s match- och träningsarena. Anläggningen består av en stor inomhusarena med knappt 1600 läktarplatser.

I Wendelstrand har Lakehouse blivit synlig. Snøhetta har designat byggnaden och den påminner om operahuset i Oslo, som Snøhetta också har designat. Här i stenbrottet kommer Next Step Group att bygga 1000 bostäder, som flerbostadshus med upplåtelseformen bostadsrätter. De första bostäderna kommer att börja byggas i år. Samlingshus och Lakehouse håller på att byggas. Under sommaren beräknas verksamheter kunna flytt in i Lakehouse.

Mer om byggprojekten i bildspelet nedan :

Har du besökt min butik? https://www.sluk.se/butik/ Välkommen att titta in!

Du kan söka på fler inlägg om Härryda, här på höger sida under ”Sök”.

Relaterade bilder:

Publicerad den

Uppdatering av Mölnlycke Centrum och av Mölnlycke fabriker

Nu var det längesen jag besökte Härryda kommun, sist i oktober 2021 och naturligtvis har mycket nytt byggts och blivit klart.

Redan tidigare har inflyttning skett i Mölnlycke fabriker och nu återstår några kvarter. Snart får Friskis&Svettis nya lokaler i området. Förutom att bygga bostäder, sker även en del arbeten med vägar och med vatten- och avlopp (https://www.harryda.se/byggaboochmiljo/aktuellabyggprojekt/molnlycke/byggprojektiomradetmolnlyckefabriker). Man har också byggt några lekplatser i området.

Efter besöket i Mölnlycke fabriker, körde jag mot Långenäs och fotograferade stenbrottet på andra sidan Landvettersjön. Där har en del också hänt sen sist! Nu ser man att det nya området Wendelstrand ta form. Det blir ca 1000 nya bostäder, restaurang, coworking och gym. Ansvariga är Next Step Group och BRA Bygg, https://wendelstrand.nextstep.se.

I Mölnlycke centrum är Bontop klart och inflyttning har redan skett under förra året. I gatuplanet har Lidl öppnat ett stor matbutik. Jag kunde skymta att det finns gym för de boende ovanför matbutiken. Några butikslokaler är tomma, men skyltar visar att det snart kommer att finnas verksamheter även där.

Här kan du se bilder från mitt besök i oktober 2021 i Härryda kommun: https://www.sluk.se/vad-hander-i-harryda-kommun/

I galleriet nedan finns aktuella bilder från mitt besök:

Relaterade bilder: