Publicerad den

Göteborg från ovan

Jag har haft nöjet att vara med på en guidning på Hotell Draken förra måndag. Förutom den fina utsikten från våning 32 är det intressant att se konstverken som finns på våningarna. Hotell Draken har satsat på väldigt mycket fin fotokonst, som jag tycker om!

Haga är alltid fint, både när man är på besök där och även från ovan när man ser de fina kvartersmiljöerna.

Längre bort, bakom Kraftverket ligger Skeppsbron. Här har kommunfullmäktige beslutat att göra omtag i detaljplanen, så vi får vänta och se vad som kommer att hända. Det blev för dyrt att bygga det planerade undervattensgaraget.

Snart kommer Karlatornet vara klart. På bilden ser man att det pågår arbeten på övre delen av tornet. Man planerar att allt ska vara klart under hösten 2024. Det blir spännande att åka högst upp för att se på utsikten!

I Masthugget och på Järntorget byggs det för fullt. Jag visar bilder både från höjden och från marken. Elof Hansson fastigheter tillsammans med Riksbyggen fyller hållet utmed Första Långgatan med bostäder och kommersiella lokaler.

Den nya gatan som löper mellan Första Långgatan och Oscarsleden heter Masthamnsgatan. Visionsbilden är att gatan ska bli en lekfull gata för gående och för torgytan vid Nordhemsgatan. Man skapar en miljö med möbler, konst och planteringar. Det blir trots allt en lång gata, men den ska bli full med aktiviteter, är det tänkt. https://goteborg.se/wps/portal/aktuelltarkivet/aktuellt/0dc00661-6dfc-44b3-88fd-1cfa75c0ffa9

Vill du veta mer, så finns lite mer beskrivningar på bilderna nedan.

PS: Du har väl sett att jag har öppnat webb-shop med fotografier här? https://www.sluk.se/butik Välkommen in!

Relaterade bilder: