Publicerad den

2021-02-27 En uppdatering av Partille under lördagens eftermiddag strax före solnedgången

Vi hade fint väder i lördags och himlen var vacker. Jag har inte skrivit något om Partille sedan den 11 januari ( .2021-01-11 Partille) och nu har det faktiskt hänt en del. Strax för solnedgången blev det snabbt att först åka mot centrum och senare till Öjersjö för att se den olycklig skogsavverkningen.

Vid Partille Port blir Biltemas fasad alltmer påtaglig och på andra sidan mot Coop pågår markarbeten för bygget av Liedl och för nya bostäder. Närmare centrum , framför Arena pågår också markarbeten för den nya simhallen. Upphandlingen är omdiskuterad eftersom Partillebo ställde krav på att entreprenören skulle sälja mark i området och ha erfarenhet att bygga en simhall. Endast Peab kunde motsvara kraven. Mer om simhallen kan du läsa om i bildspelet nedan.

Den 1 februari kunde vi läsa i nyheterna om att 6000 kvm ek- och lövskog hade avverkats av misstag i Öjersjö, Gökegården, där det förbereds för 500 nya bostäder. Västmark är entreprenör och kommunen fick vetskap långt efter händelsen. Marken kommer att återställas, men det kräver underhåll under 10-15 år. Området är tänkt för rekreation och naturlekplas. Det är också olyckligt för växt- och djurlivet att marken är förstörd.

Relaterade bilder: