Publicerad den

2021-03-04 Vad händer i Göteborg?

Jo, det händer ganska mycket! Nästa vecka öppnas den nya citytunneln vid Gullbergsvass. Den är mellan Lilla Bommen och Falutorget. Jag återkommer om den i nästa inlägg, men du kan läsa tidigare inlägg den 20 november 2019, Gullbergsvass. Den norra tunneln öppnades den 23 november 2019 och nu är hela tunneln klar för trafik.

Det var riktigt fint väder, fast en aning kyligt i torsdags. Promenaden började på Götaälvbron för at se om det fanns något intressant och nytt att visa om Hisingsbron. Jag nöjer mig med att hänvisa till tidigare inlägg, eftersom allt pågående arbete inte blir bra på bild.

Hisingsbron öppnas i maj för all trafik utom för spårvagnar. Nu bygger man spår mot befintliga spår mot Nordstan och Drottningtorget samt mot Östra Hamngatan, läs Hisingsbrons ramper mot Nordstan och Östra hamngatan tar form.

På Södra Larmgatan nära Biopalatset har en fastighet fått en ”levande fasad” med växter. Det är nog meningen att växterna ska sprida sig så att fasaden fylls.

En fasad med riktiga växter

På Magasinsgatans öde tomt, finns serveringar och möjlighet att äta samt fika utomhus. Många tog tillfället i akt och njöt av solskenet på höger sida, se bilden ovan.

Vid Hagakyrkan pågår stationsbyggnaden vidare och bakom kyrkan, på Vasagatan, har den gamla delen av Handelshögskolan rivits. En ny byggnad kommer att ge fakulteterna möjlighet att utvecklas och en av Västlänkens stationsuppgångar kommer att ligga i byggnaden. Den nya byggnaden beräknas vara klar 2024.

Gamla delen av Handelshögskolan har rivits.

På Järntorget har bygget av Masthuggskajen fortsatt. Jag har tidigare skrivit om det : 2020-10-13 Det händer mycket på Masthuggskajen. Masthuggskajen blir Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel.  Läs i tidigare inlägg vad det innebär!

Masthuggskajen blir Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel.

Relaterade bilder: