Publicerad den

2021-02-09 En vandring i staden för att se nytt om Västlänken

Det är mulet med svagt ljus, rått och blåsigt väder. Vid Gullbergskajen blåser det riktigt rejält! Det är minus 6 grader och när det blåser, känns det mycket kallare!

Vid Gullbergsvass verkar Platinan ha fått klart sin glasfasad. På Hisingsbrons planskilda korsning mot Östra Hamngatan pågår för närvarande inga jobb. Snön yrar där, men jag kan se rälsen som spårvagnarna kommer att köra på. Vi får se om det blir klart i år eller om det blir förseningar.

Det är så himla kallt att fotografera idag, så jag går snabbt till Nils Ericsonterminalen och ser ut genom fönstret längst bort, vad som händer där.

För att värma mig lite mer, passerar jag genom Nordstan och kommer till Brunnsparken. Här är det populärt att ta selfie vid det röda Hjärtat, mot Lejontrappan. Jag går vidare mot kanalen och ser att vattnet har frusit. Det blir några bilder, från Södra Hamngatan mot Tyskbron, men de skulle nog göra sig bättre på kvällen när belysningen är på. Jag får åka tillbaks en annan kväll!

Nu promenerar jag mot Hagakyrkan och ser ett väldigt stort träd i Nya Allén som har stöttats upp. Kan det vara en Alm eller en Bok? Kan den vara Kärleksalmen?Jag hoppas att den får vara kvar!

Nedanför Hagakyrkan pågår fortsatta arbeten med station Haga. Sprängkullsgatan är sedan tidigare avstängd för trafik, se bilden ovanför rubriken.

Nu är händerna väldigt kalla och jag drar mig för att byta objektiv. Det får bli som det blir! Tillbaks mot bilen på Gullbergskajen passerar jag Stenpiren och Lilla Bommen. Älven flyter klart, men även en del isflak flyter mot havet. Den sista bilden blir mot Lilla Bommen och Läppstiftet. Bakom Götaälvbron syns Hisingsbrons Pyloner trona mot himlen.

Relaterade bilder: