Vid årsskiftet 2020/2021 öppnas Marieholmstunneln

 

Återigen när vädret tillät, promenerade jag dit kameran vägledde mig. Nu i februari har vi inte haft så många fina dagar så det gäller att passa på! In- och utgångar till tunneln.Det blev en promenad utmed Säveån och över Götaälv, på gång- och cykelbanan för att se hur långt man har kommit med Marieholmstunneln. Aktiviteterna ovan vattnet förefaller att vara avslutade. Väganslutningar på bägge sidan om älven pågår och den på Ringön ser i stort sett att vara klar.

Mariehomstunneln kommer att avlastaTingstadstunneln. Tunneln ansluterE45 Marieholm och Partihallsförbindelsen, Röde Orm med E6 Tingstadsmotet och Ringömotet på Hisingen. enligt Trafikverket öppnas tunneln vid årsskiftet 2020/2021. Se gärna även på bilderna som är tagna från 2018 och 2019. 

Relaterade bilder:

En promenad i svagt solljus i Göteborgs centrala delar

Jag kikar genom staketet i passagen från rosenlund till Haga.

I onsdags, den 8 januari lyste solen svagt, för första gången i år.  Då passade jag på att gå ut i stan och se vad som hänt sedan sist. Jag började promenaden över Götaälvbron och där har man stängt av gång- och cykelvägen samt avdelat en körfil för detta ändamålet.

Det var trevliga och vänliga vakter från Saferoad, som lät sig att fotograferas.

Nu har Hisingsbron tagit form och några delar har även asfalterats. Den norrgående Gullbergstuneln har öppnats och nu väntar vi på att den södergående ska bli klar nästa sommar.

Promenaden gick vidare utmed Västlänken och östra etableringen. Det var flera som var ute och fotograferade dessa intressanta projekt. Här mötte jag också trevliga vakter, från Saferoad som vill vara med och bli fotograferade.

Efter Östra etableringen gick jag vidare upp på Kvarnberget och kunde se ner mot Operan och där förbereds schaktning för Västlänken.

Från Kungshöjd kunde jag se mot Lilla bommen, Packhusplatsen och mot Södra Allègatan.  Det blev en lång promenad och solen gick ner i moln vid 15-tiden.

Alla bilder kan ses i bildspelet nedan. Om du förstorar bilderna innan du väljer bildspel och därefter pekar på en bild, stannar bildspelet upp och text visas.

Relaterade bilder: